2011-05-05 11:51:17• hírek • Póti Orsolya

Idén is lesz Speciális Olimpia

A Szatmárnémeti Langdon Down Transilvania Egyesület immár negyedik alkalommal szervezi meg május 20-21 között a fogyatékkal élő fiatalok versenyprogramját, a Speciális Olimpiát, melynek idén is a „Traian Vuia" Líceum sportterme ad otthont. Az eseményen közel ötven fogyatékkal élő és hatvan önkéntes vesz részt tanárok és szakemberek irányításával.

A Szatmárnémeti Langdon Down Transilvania Egyesület 2008 óta szervezi és bonyolítja az enyhe, középsúlyos és súlyos értelmi fogyatékossággal élő, továbbá a halmozottan fogyatékos fiatalok versenyprogramját, a Speciális Olimpiát. Az eddigi sikeres kezdeményezésnek köszönhetően, a tavalyi év során Szatmárnémeti adott otthont az Országos Speciális Olimpiának, melyre több mint háromszázan érkeztek 21 megyéből.

- Immár negyedik alkalommal vágtunk bele a Speciális Olimpia szervezésébe, amelyre idén május 20-21 között kerül sor. A rendezvényen összesen 50 fogyatékossággal élő fiatal - 30 a Langdon Down Egyesülettől, 10 a Gyermekvédelmi Igazgatóságtól és szintén 10 gyerek a kisegítő iskolától - fog részt venni. A versenyzőket idén is önkéntesek támogatják és segítik: a Szatmárnémeti „Traian Vuia" Líceum hatvan diákja áll majd rendelkezésünkre. A Special Olimpics-nek ezúttal is a „Traian Vuia" Líceum Sportterme ad otthont, ahol az egyesület tíz szakembere és a líceum tíz tanárja felügyeli az eseményt - mondta el a Szatmár.ro-nak Kerti Gyöngyi, a Szatmárnémeti Langdon Down Transilvania Egyesület elnöke.

A verseny május 20-án, péntek délelőtt 10 órától ünnepi megnyitóval veszi kezdetét, melynek hangulatát a 10. számú Általános Iskola „Fekete gyöngyszemek" mazsorett csapatának bemutatója teszi színvonalassá.

A megnyitót követően a versenyzők találkoznak az önkéntesekkel, és megszervezik a csapatokat, ezután pedig Norris és csapatának breaktánc-bemutatójára kerül sor. 11 óra 30 perctől atlétikai, kosárlabda és futball mérkőzésekre kerül sor, ebéd után pedig, 14 órától a Loga Dance School tánccsapatának bemutatóját láthatják a résztvevők. A bemutató után 16 óráig kosárlabda, futball és asztalitenisz mérkőzések zajlanak.

A verseny május 21-én tovább zajlik, ugyanis 9 óra 30 perctől kezdetét veszi a döntő, amelyet Karate bemutató követ Cristi Belega irányításával. 14 órától sor kerül a Speciális Olimpia, a díjátadó gálára, érmekben és oklevelekben részesülnek a díjazottak. A rendezvény „Down" Discoval zárul.


Tavaly az Országos Sőpeciális Olimpiának adott otthont Szatmárnémeti
Tavaly az Országos Speciális Olimpiának adott otthont Szatmárnémeti


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: